Portalul prezinta informatii complete despre societatile acreditate sa ofere consultanta si prestari servicii de specialitate in domeniul securitatii si sanatatii in munca (SSM / PROTECTIA MUNCII), in conformitate cu legea 319/2006, normele metodologice HG 1425/2006 si a intregii legislatii in vigoare. Contactati firmele din zona dumneavoastra pentru intocmirea dosarului SSM si pentru a beneficia de reprezentarea companiei in relatiile cu organele abilitate ITM, in eventualitatea controalelor tematice.

ACORDAREA ECHIPAMENTULUI INDIVIDUAL DE PROTECTIE

ACORDAREA ECHIPAMENTULUI INDIVIDUAL DE PROTECTIE

NORMATIV INTERN PRIVIND ACORDAREA ECHIPAMENTULUI INDIVIDUAL DE PROTECTIE

Prin echipament individual de protectie se intelege orice echipament destinat sa fie purtat sau tinut de lucrator pentru a-l proteja impotriva unuia ori mai multor riscuri care ar putea sa ii puna in pericol securitatea si sanatatea la locul de munca, precum si orice element suplimentar sau accesoriu proiectat in acest scop.

Echipamentul individual de protectie este proprietatea unitatii si se acorda obligatoriu si gratuit intregului personal expus riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala.

Echipamentele individuale de protectie trebuie utilizate atunci cand riscurile nu pot fi evitate sau limitate prin mijloace tehnice de protectie colectiva sau prin masuri, metode sau procedee de organizare a muncii.

Personalul detasat, elevilor sau studentilor in practica, personalului cu atributii de indrumare si control, etc, de asemenea, li se acorda gratuit echipamentul individual de protectie.

© 2019 Copyright by ssm-romania.ro