Nume:
IC PROTECT CONSULT S.R.L.
Telefon:
0740.926.725
Telefon 2:
0746.531.022
Telefon 3:
0364.133.553
Fax:
0364.133.553
Website:
http://icprotectconsult.ro/ro/
Adresa:
Cluj-Napoca, Str. Nicolae Titulescu nr 117, Sc. 5, ap. 41
Google+

IC PROTECT CONSULT S.R.L.
SSM - Securitate si Sanatate in Munca

SSM - Securitate si Sanatate in Munca

Detalii

  IC PROTECT CONSULT, este o firmă înfiinţată în anul 2008 în Cluj Napoca care prestează servicii de consultanţă în managementul riscurilor în procesul de muncă: calitate, mediu, securitatea muncii, situaţiile de urgenţă, ISCIR, resurse umane, medicina muncii. Firma este abilitată ca serviciu extern de prevenire şi protectie din anul 2008.

   In anul 2010 a inceput să presteze servicii de consultanţă în domeniul securitaţii şi sănătăţii în muncă şi a situatiilor de urgentă la nivel national, pentru operatori economici cu organizare multisite. Prin muncă şi exigenţă, firma a crescut de la an la an şi în prezent dispune de o echipa de personal serioasă şi competitivă care îmbina într-un mod eficient experienta celor mai în vârsta cu entuziamul şi îndrazneala celor mai tineri şi de un management adecvat cu experienţa managerială de peste 20 de ani în management la toate nivelurile în diferite domenii de activitate. Avem implementat un sistem de management al calitătii conform SR EN ISO 9001:20015 şi un sistem de management al sănătătii ocupationale SR OHSAS 18001:2018, certificate de organismul de certificare AMG CERT SYSTEMS şi, acest aspect ne conferă posibilitatea să oferim servicii de calitate la un portofoliu de clienţi care îşi desfasoară activitatea în mai multe domenii din economia naţională.
  

   Misiunea IC PROTECT CONSULT este sa fim acolo unde este nevoie atunci cand este nevoie oferind servicii complete si complexe la un grad înalt de profesionalism în domeniul managementului riscurilor din procesul de muncă. Vrem sa consiliem clienţii pentru conformare cu cerinţele legale aplicabile, cu costuri minime, ştiind că investind în prevenire înseamnă câştig asigurat pe termen lung.

  Oferim servicii profesionale complete, capabile să acopere toate stadiile unui proiect,  începand cu faza de proiectare, avizare, autorizare, continuând cu partea de execuție și finalizând cu asigurarea mentenanței atât pentru perioada de garanție acordată serviciilor prestate cât și postgaranție.

 

1.Instalarea si întreținerea sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu
2.Instalarea si întreținerea sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor
3.Proiectarea sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu
4.Proiectarea sistemelor si instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti
5.Proiectarea sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor

 

Contactaţi-ne şi vă ajutăm să rezolvaţi toate aceste probleme!


Cluj-Napoca, str. Nicolae Titulescu, nr. 117, sc. 5, ap. 41

Tel / Fax: 0364.133.553

Mobil: 0740.926.725 / 0746.531.022

E-mail: office@icprotectconsult.ro

 

Servicii

   Securitatea şi sănătatea în muncă

   Situaţii de urgenţă (PSI) - Întocmirea dosarului cu documentele cerute de Legea legată de apărarea, prevenirea şi stingerea incendiilor (P.S.I.) 307/2006 şi normele generale din 2007.

   Autorizatie de securitate la incendiu

   Operator autorizat, RSVTI - IC Protect Consult vă oferă servicii de RSVTI fiind operator autorizat ISCIR.

  Resurse Umane - Asigurarea serviciilor de personal (Întocmire Contracte individuale de muncă, întocmire acte adiţionale, întocmire decizii de încetare, suspendare, întocmire dosare de personal, întocmire fişe de post, întocmire Registrul de Evidenţă al salariaţilor, gestionarea relaţiei cu autorităţile, întocmire Regulament Intern). Asigurarea serviciilor de salarizare (întocmire stat de salariu, întocmire stat individual de salariu, întocmire şi depunere declaraţii privind obligaţiile aferente drepturilor salariale şi de personal, întocmire fişe fiscale, consultanţă în privinţa întocmirii foilor colective de prezenţă, asistenţă la controalele Instituţiilor de drept).

   Protectia mediului

   Protecţia muncii - întocmirea dosarului cu documentele cerute de legea legată de sănătatea şi securitatea muncii Nr. 319/2006 referitoare la protecţia muncii şi normele metodologice.

   Evaluare riscuri - Evaluarea riscurilor de accidente şi îmbolnăviri profesionale.

 

   Verificări tehnice periodice (VTP) - Verificarea Tehnică Periodică la centrala termică, microcentrala termică, microcentrala convenţională, microcentrala în condensare (condensaţie), cazane în funcţionare cu combustibil gazos în condensaţie şi la generatoarele de aer cald, se face pentru a constata gradul de uzură al aparatelor mai sus menţionate şi a sistemelor aferente, pentru a interveni la timp şi a face reparaţiile necesare, mai înainte că instalaţiile să se defecteze complet.

  

   Autorizatiile şi cerificatele pe care le detinem in acest moment:
  - Responsabil tehnic cu execuţia - CAEN: 08, 25, 351, 353, 36, 2611, 27, 263, 264, 265, 33, 70, 71, 72 – certificate seria B nr. 0089 din 26.09.2010
  - Diriginte de şantier autorizat – Certificat de autorizare nr. 00020972 din 10.12.2012
  - Manager sănătate şi securitate ocupaţională
  - Manager al sistemelor de management al calităţii
  - Manager al sistemelor de management al mediului
  - Inspector protectie civilă
  - Auditor intern sisteme de management al calităţii
  - Auditor intern sisteme de management al mediului
  - Auditor intern sisteme de management al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale
  - Manager de proiect
  - Managmentul riscurilor de incendiu şi analiza lor
  - Evaluator riscuri de accidentare şi imbolnavire profesionala
  - Inspector Securitatea şi sanatatea in munca
  - Coordonator in materie de SSM
  - Inspector protectia muncii
  - Responsabil de mediu specialist in managementul deseurilor
  - Cadru Tehnic cu atribuții de apărare împotriva incendiilor
  - Identificare, evaluare şi control al riscurilor de incendiu
  - Brevet pompier specialist
  - Arhitect cu drept de semnatura
  - Verificator de proiect
  - Expert Tehnic Judiciar in procese pirogene şi incendii

 

   Instalarea si intretinerea sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu

   Scopul principal al instalațiilor de protecție și stingere a incendiilor se bazează pe trei obiective esentiale: continuitatea operațiunilor, protecția proprietății și nu în ultimul rând siguranța vieții.
 

   Tipuri de servicii oferite:
- instalații de hidranți;
- instalații de sprinklere;
- instalații de perdele de apă/drencere;
- instalații de ridicare a presiunii;
- sisteme de detecție și alarmare.

  

   Instalatiile de detectie si semnalizare a incendiilor sunt folosite pentru echiparea cladirilor si au scopul de a asigura siguranta la incendiu, prevenirea incendiilor si interventia in timp util in caz de aparitie a acestora. Echiparea constructiilor cu instalatii de detectare si stingere a incendiilor se face in functie de categoria constructiei, de tipul acesteia, de nivelul riscului la incendiu si destinatia cladirii.

 

   Instalarea și întreținerea sistemelor și instalațiilor de limitare și stingere a incendiilor


   Instalații de hidranți
   Executam instalatii de hidranti montati in interiorul cladirilor cat si exteriorul acestora. Hidrantii de incendiu interior se amplaseaza in locuri vizibile si usor accesibile in caz de incendiu, in functie de raza lor de actiune si de necesitati, in urmatoarea ordine: langa intrari in cladiri, in case de scari, in holuri sau in vestibuluri, pe coridoare, langa intrarea in incaperi si in interiorul acestora. Hidrantii de incendiu exterior pot fi subterani sau de suprafata si se amplaseaza la o distanta minimum 5m de zidul cladirilor pe care le protejeaza si la 15m de obiectivele care radiaza intens caldura in caz de incendiu.

 

   Instalații de sprinklere
   Executam instalatii cu sprinklere, acestea reprezinta o solutie pentru protectia impotriva incendiilor pentru spatii comerciale, depozite, spatii de productie, parcari.    Superioritatea instalatiilor cu sprinklere este data de faptul ca acestea se declanseaza individual si actioneaza numai asupra ariei incendiate, evitandu-se inundarea inutila a zonelor necuprinse de incendiu.

 

   Instalatii de perdele de apa (drencere)
   Executam instalatii cu drencere, acestea reprezinta o solutie pentru protectia impotriva propagarii incendiilor(utilizand perdele de apa) sau pentru stingerea incendiilor.
   Spre deosebire de sprinklere, la care conductele pe care sunt montate sunt tot timpul alimentate cu apa, in cazul drencerelor conductele sunt alimentate prin intermediul robinetilor de alimentare la care actionarea se face manual sau automat in caz de incendiu.
   Alegerea tipului de drencer, forma deflectorului pentru dispersarea apei, precum si modul de montare, se stabilesc conform indicatiilor producatorului, avand in vedere scopul urmarit.

 

   Instalații de ridicare a presiunii apei
   Instalatiile de ridicare a presiunii apei au rolul de a asigura un flux suficient de apa la sursele de alimentare cu apa din sistemele verticale. Deseori, unele sisteme de alimentare cu apa din diverse imobile nu au o presiune satisfacatoare, ceea ce ingreuneaza procesul de alimentare. Aceste imobile au nevoie de sisteme personalizate care sa asigure alimentarea constanta cu apa si la o presiune satisfacatoare. Instalatiile de ridicare a presiunii apei pot fi de folos atat pentru statiile de alimentare cu apa pentru consum menajer, cat si pentru instalatiile de stingere a incendiilor.

  Vrem să creem o cultură a securităţii şi sănătăţii în munca în cadrul organizaţiilor din România. Aceasta echivalează cu efortul de a schimba mentalitaţi, de la simplu lucrator la manager de vârf. Stim că este greu, dar suntem motivaţi să o facem. Ne unim eforturile cu organele de control şi cu toţi partenerii serioşi din domeniu, pentru a contribui la îmbunătăţirea serviciilor de securitate şi sănătate în muncă, de pe piaţa românească.

 

   Proiectarea sistemelor si instalatiilor de limitare si stingere a incendiilor

   IC PROTECT CONSULT ofera proiectare, executie si mentenanta pentru sisteme complete si integrate de instalatii automate de stingere a incendiului, pentru instalatii de detectare, semnalizare, alertare si alarmare la incendiu, proiectare, executie si mentenanta a instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti.
-proiectare/executie/remediere instalatii de stingere a incendiilor
-montaj/inlocuire hidranti interiori
-montaj/inlocuire grupuri de pompare incendiu
-montaj/inlocuire presostate, manometre, electrozi de nivel

 

    Proiectarea sistemelor si instalatiilor de semnalizare, alarmare si alertare in caz de incendiu

   IC PROTECT CONSULT oferă servicii de proiectare a sistemelor și instalațiilor de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu.
   Aceste sisteme de semnalizare la incendiu au rolul de a semnala, alarma si alerta inceputul de incendiu sau a scurgerii de gaze, precum si de a limita riscul producerii pagubelor de orice natura.

 

   Proiectare instalatii de ventilare pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti

   Desfumarea se poate realiza în mod natural sau mecanic:

1) Desfumarea naturală (prin tiraj natural organizat) se realizează prin evacuarea fumului și introducerea de aer proaspăt, direct sau prin tubulatură având legătură direct cu exteriorul, realizată astfel ca să asigure o eliminare satisfăcătoare a fumului din spațiul respectiv;

   Evacuarea naturală a fumului se poate face prin unul din următoarele sisteme :

    - prin ferestre de desfumare în fațadă
    - prin trape pe acoperiș
    - prin guri de evacuarea fumului

Introducerea de aer proaspăt (denumit și aer de compensare) se poate face prin unul din următoarele sisteme:

    - prin ferestrele de desfumare din fațadă;
    - prin ușile spațiului care se desfumează, care dau spre exterior sau spre volume ce pot fi ușor aerisite
    - prin scări deschise
    - prin guri de introducere

2) Desfumarea mecanică (prin tiraj mecanic) este asigurată prin extragerea mecanică a fumului și introducerea de aer proaspăt în mod natural sau tot pe cale mecanică, cu dispozitive astfel dispuse încât să asigure o desfumare a volumului considerat.

   Desfumarea mecanica  și dirijarea fumului se realizeza cu clapeti rezistenti la foc, voleți de desfumare, grile rezistente la foc.

 

Tipuri trape de fum

  •     Trapa de fum electrica – are ca mecanism de deschidere un actuator electric  alimentat la 24V.
  •     Trapa de fum pneumatica – are mecanism de deschidere un piston pneumatic ce este acționat cu gaz (CO2). Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).
  •     Trapa de fum pirotehnica – are mecanismul de deschidere un ax metalic introdus într-o teacă la baza căreia este montată o încărcătură explozibilă. Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).
  •     Trapa de fum mecanica – are mecanismul de deschidere format dintr-un tandem de 2 sau 3  resorturi (telescoape) oleo-pneumatice – comprimare cu gaz. Deschiderea se poate realiza cu impuls pneumatic, prin traseu teava de cupru si butelie CO sau/si cu impuls electric (24V).

 

   Sisteme de supraveghere
 

   Societatea noastra va ofera o gama completa de sisteme de supraveghere video, camere supraveghere, sisteme de detectie incendiu, sisteme de alarma, sisteme de interfonie, casa inteligenta, in general tot ce tine de securitate si supraveghere.

 

  Camere de supraveghere interior - exterior
 

   Va punem la dispozitie oferte personalizate in functie de cerintele dvs. Detinem pe stoc toate tipurile de camere de supraveghere: de exterior, de interior, camere ip, speed dome, AHD.

 

   Sisteme de alarma
 

   Comercializam si instalam sisteme de alarma complete pentru casa si apartament. Va oferim si senzori de miscare, tastatura, sirena, surse si telecomanda cu ajutorul careia veti putea controla sistemul.

 

   Ignifugarea materialelor combustibile

   Tot mai des si in cantitati mai mari regasim in constructii lemn. Cu beneficii si proprietati incontestabile lemnul are insa si slabiciuni. Este important sa le cunoastem si sa le minimalizam.
   Lemnul, acest material natural atat de util este supus actiunilor daunatorilor cum ar fi fungi, ciuperci si insecte, care il pot degrada pana in punctul in care acesta isi pierde portanta si poate duce implicit la colapsarea structurii in cauza.
   Alt aspec important este faptul ca lemnul este un material foarte combustibil, care odata aprins poate genera incendii cu propagare accelerata si rezultate devastatoare.
   Putem contracara aceste slabiciuni ale unor materiale combustibile prin diverse tratamente.
   Procesul de ignifugare a materialelor combustibile consta in tratarea lor cu produse ignifuge, eficiente impotriva flacarilor. De asemenea, produsele ofera si o protectie insecto-fungicida, fiind eficiente impotriva daunatorilor lemnului.

   Operatiunea de ignifugare poate fi realizata pe orice suprafata recunoscuta pentru usurinta cu care se aprinde si arde. Procedeul in sine consta in aplicarea, prin diferite metode, a unor produse ce contin substante ignifuge, capabile de a intarzia semnificativ declansarea arderii.
   In ceea ce priveste metodele de ignifugare, acestea pot fi: prin imersie, pulverizare sau pensulare. Metoda prin imersie se refera la scufundarea propriu-zisa a elementelor ce se doresc ignifugate in substantele aferente. Desi este mai greu de efectuat si presupune mai mult timp, reprezinta totodata si cea mai eficienta dintre toate modalitatile enumerate. Metodele de ignifugare prin pulverizare si pensulare (metode de suprafata) prezinta avantajul major de a fi mai usor si mai rapid de efectuat, atat in cazul elementelor neasamblate, cat si pe suprafete care deja fac parte dintr-o constructie, fie imobil rezidential sau piesa de mobilier.
   Pentru ca efectele operatiunii de ignifugare sa fie durabile, este esential ca ignifugarea sa fie realizata respectand intocmai indicatiile producatorului legate de substantele ignifuge. De asemenea, ignifugarea trebuie intretinuta in timp, cu alte cuvinte, refacuta la perioade de timp bine stabilite.

 

© 2019 Copyright by ssm-romania.ro